FIV Katten

FIV (Feline Immunodeficiëntie Virus) of kattenaids is een virus dat een deel van de witte bloedcellen vernietigt, waardoor het immuunsysteem bij de kat aangetast wordt. Die witte bloedcellen hebben katten nodig om tegen allerlei infecties te kunnen vechten. Een FIV-kat is dus gevoeliger voor bacteriën en virussen.

FIV is niet overdraagbaar op mensen of andere dieren, maar katten kunnen elkaar onderling wel besmetten bij paren of vechten. Er is geen enkel gevaar voor besmetting als ze eten of drinken uit dezelfde bak elkaar wassen of op dezelfde kattenbak gaan.

Katten met FIV kunnen nog jarenlang een gezond en gelukkig leven leiden en er zijn zelfs katten die nooit symptomen ontwikkelen en gewoon sterven van ouderdom. Deze dieren verdienen net als alle anderen een kans op hun gouden mandje.

Om besmetting naar andere katten toe tegen te gaan, plaatsen wij katten met FIV liefst alleen. Andere katten in het gezin hebben lijkt ons afgeraden, tenzij het andere katten met dit virus betreft. Best worden deze katten niet buiten gelaten zodat buurtkatten niet besmet kunnen raken. Een appartement of een huis met een kattenren of ommuurde tuin is ideaal.

De dankbaarheid van deze katten is zeer groot en wie de moeite neemt om hen te leren kennen, kan een levenslange vriendschapsband met hen opbouwen. Laat je dus vooral niet afschrikken door een virus dat misschien nooit tot uiting komt, maar geef ook hen de kans om het genot van ‘een eigen thuis’ te leren kennen.

Ook al onze Fiv katten worden gesteriliseerd/gecastreerd, gevaccineerd, ontwormd, ontvlooïd, gechipt + geregistreerd voor adoptie. Er wordt een adoptiebijdrage van 85 euro gevraagd.