Sarah (kroostrijk gezin)

Meter en peter van dit opvanggezin : Erna Foubert en Leo Wymeersch
Meter : Els Ronse

Ik ben Sarah en sinds eind 2009 vrijwilliger bij Kat Zoekt Thuis vzw. Het begon toen ik student was en een advertentie zag om mee te helpen zwerfpoezen te voederen in een beurtrol. Een jaartje later ben ik ook beginnen poezen opvangen.

Ik woon in het landelijke Destelbergen samen met mijn vriend, mijn hond en 2 eigen katten (ex-opvangertjes). Toch schommelen het aantal poezen hier in huis meestal rond de 10, vanwege de tijdelijke logeekes uiteraard. Ik beschik over 3 ruimtes om poezen op te vangen, dus eventuele zieke katten of de katten die niet van soortgenoten houden, kunnen apart gehouden worden. De katten die bij mij in opvang komen zijn meestal volwassen katten, al ben ik in de zomermaanden ook beschikbaar voor kittens of moederpoezen met kittens.

Zoveel katten in huis levert natuurlijk voortdurend grappige scenario’s op, denk maar aan een 12-jarige dove poes die de rangorde van 4 gekke jonge katten probeert te bepalen of 2 jongvolwassenen die de kleerkast open krijgen en de boel op stelten zetten. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, afscheid nemen van langdurige opvangertjes is nooit leuk, maar ook het selecteren van de juiste adoptant blijkt soms een moeilijke opgave…

Daarnaast hebben we vaak te kampen met plaatsgebrek, waardoor badkamer of slaapkamer wel eens noodgedwongen moeten dienen als quarantaine.

Toch heb ik steeds een dankbaar gevoel wanneer een kat naar zijn gouden mandje vertrekt. Het belangrijkste is tenslotte dat die kat een goede thuis krijgt, eigen gevoelens zijn niet van belang, want we zeggen als opvanggezin maar al te vaak dat we ze allemaal zelf zouden willen houden. Voor elke geplaatste kat kan er weer een andere kat geholpen worden. Totdat – hopelijk, ooit – zwerfkatten niet meer van deze tijd zijn.

Wil je meer weten over het reilen en zeilen in deze huiselijke poezenopvang? Stuur dan snel een mailtje om mijn meter of peter te worden, want ik kan niet wachten om mijn poezen-belevenissen met jullie te delen

Adopteer